İstihbarat’taki cemaat tasfiyesine karşı yanıt



Cemaat’in kalbi Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda yapılan tasfiye operasyonu devam ederken, Hürriyet’te çok operasyonel bir habere imza atıldı.


Haberin altında Arda Akın imzası var.
Önce haberi inceleyelim; şöyle başlıyor:
“Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) daha önce mesleklerini kötüye kullandıkları suçlamasıyla kadrodan çıkarılan polisler, müdür olarak atandılar. İstihbarat Daire'nin en önemli birimi olan sol örgütlerle ilgili A Şube'nin başına Balıkesir Emniyeti’nde Trafik Şube Müdürü olarak görev yapan C.B. getirildi.”
Soralım: Bir emniyet müdürünün adının C.B. diye kısaltılması ne anlama gelir?
Yanıtlayalım: İstihbarat’ta tasfiye edilen cemaatçilerin yerine gelen emniyet müdürünü kriminalize etmek ve itibarsızlaştırmak.
Devam edelim Arda Akın’ın haberinden:
“İDB Disiplin Yönetmeliği ile Branş Yönetmeliği’ne eklenen, “Zorunlu hallerde, gerekçesi ne olursa olsun istihbarattan çıkarılan kişiler göreve geri dönebilir” ibaresiyle, geçmişte ceza alıp istihbarat kadrosundan gönderilen tüm polislerin önü açıldı.
Eski yönetmelikte, meslek etiğine aykırı davranış, görevle ilgili istihbarat bilgilerinin amaç ve kapsam dışı kullanılması ve yüz kızartıcı suçlara karışanlar istihbarat kadrosundan çıkarılarak geri dönemiyordu.”
Haberdeki bu satırlar, her ne kadar “yeni gelen” istihbaratçıların “ne kadar ayıp işler yaptığını” vurgulamak istese de; aslında Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın söz konusu tasfiye operasyonuna ilişkin yorumunu hatırlattı. Cemaatin gazetesi Bugün’ün Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan, Emniyet İstihbarat Dairesi’nde yapılan tasfiyeyle ilgili “Ergenekon‘dan Balyoz’a, KCK’dan El Kaide‘ye kadar kritik dosyaları takip eden tüm birimler tasfiye edildi. Yerlerine ‘eski ekip’ olarak bilinen ve uzun yıllar önce istihbarattan ayrılan polisler getirildi.” diye yazmıştı. ( 27.05.2013 / Bugün)
DİĞER POLİSLERİN İSİMLERİ DE “KISALTMALI”
Devam ediyor Arda Akın haberinde:
C.B’nin yanısıra İ.G. ve M.G. gibi “görevi kötüye kullanan” “eski istihbaratçılar” da yine İstihbarat Dairesi’ne getirilmiş.
Şöyle bitiyor Hürriyet’teki o operasyonel haber:
“İDB’de 5 ayda, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Kayseri’nin aralarında yer aldığı 20 ilin istihbarat şube müdürleri değiştirildi.”
Soralım: Sahi, neden yapıldı bu tasfiye operasyonu?
Şimdi…
Lafı eğip bükmeyelim ve net söyleyelim:
Emniyet İstihbarat’ta tasfiye edilen ekip; yıllarca Ergenekon, Balyoz, Odatv ve KCK gibi siyasi soruşturmalarda  illegal uygulamalara imza atan cemaatçi polislerdir… 
Kanunsuz dinlemelerden virüs yerleştirmelere, sahte belge düzenlemekten insanları onur intiharlarına sürükleyen hukuksuzluklara kadar birçok suçu işleyen polislerdir…
MİT Müsteşarı Fidan’a operasyon yapan, Başbakan’ın ofisine kadar böcek koyan polislerdir…
AKP şimdi kendi eliyle büyüttüğü, yol verdiği bu ekibi, canavar kapısına dayandığı için tasfiye ediyor.
İşte bu tasfiye haliyle Cemaat’i çok rahatsız ediyor ve bu rahatsızlık kimi zaman Arda Akın gibi merkez medyadaki isimler üzerinden karşı yanıt olarak yansıyor.
KİM BU ARDA AKIN
Gelelim Arda Akın ismine…
MİT Müsteşarı'nı tutuklama operasyonu, yani özel yetkili savcılığın Hakan Fidan’ı ifadeye çağırmasını Türkiye nereden duydu?
Hürriyet'in internet sitesinden.
Haberin altında kimin imzası vardı dersiniz:
Arda Akın!
Bu salt bir “gazetecilik başarısı” olarak okunabilir mi?
Devam edelim…
Şike soruşturması kapsamında Hürriyet gazetesinin deneyimli muhabiri Toygun Atilla’nın yaptığı bir haberin kaynağını, yine aynı gazeteden çalışma arkadaşı Arda Akın’ın dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu’na söylediği ortaya çıkmıştı. 
Resmi tutanaklara da yansıyan bu skandalda Arda Akın’ın polis müdürü Mutlu Ekizoğlu’na “Abi” dediği de göze çarpmıştı.
Ancak bu skandala rağmen…
Yani çalıştığı gazetedeki bir muhabirin (Toygun Atilla) haber kaynağını polis müdürüne sızdırmasına rağmen…
Arda Akın Hürriyet’te çalışmaya devam etti.
Şu soruyu sorarak bitirelim haberimizi:
Arda Akın Hürriyet’te neyin kontenjanından çalışıyor?
Açık değil mi?

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive